сряда, 6 януари 2021 г.

ДОКОГА ВИЕ, ВЛАСТВАЩИТЕ, ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ТАКА АРОГАНТНО ДА ПОТЪПКВАТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ ПРИНЦИПИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА?

 


До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив,

До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката,

До г-н Юлиян Петров, Председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"

До г-жа Янка Такева, Председател на СБУ

До г-жа Стоянка Анастасова, Директор на Пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"

До г-н Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив

ДО МЕДИИТЕ

ДОКОГА ВИЕ, ВЛАСТВАЩИТЕ, ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ТАКА АРОГАНТНО ДА ПОТЪПКВАТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ ПРИНЦИПИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА?

от групата на небезразличните граждани

Уважаема г-жо Началник на РУО-Пловдив,

Уважаеми г-н Министър на образованието и науката,

Уважаеми г-н Председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа",

Уважаема г-жо Председател на СБУ,

Уважаеми г-н омбудсман на Пловдив,

Уважаема г-жо Директор на Пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин",


Най-напред все пак да ви честитим Новата година, честита и благодатна да е новата 2021 г.! Нека в дошлата вече нова година Бог Ви помогне да преживеете тъй потребния Ви поврат към доброто, правото, човещината - та да се освободите от тъй жестоките окови на властническото самозабравяне и самодоволство, на арогантното високомерие, на манията за непогрешимост, на нравствената деградация и прочие дефекти, от които страдате така жестоко! Сами добре знаете, че ние специално сме твърде много загрижени за Вашето - пък и на народа ни, също така и на страната ни! - спасение и Ви помагаме най-съвестно и упорито за идването на този тъй дългочакан нравствен поврат, ала, за жалост, и сега сме принудени да констатираме, че Вие не успяхте да погледнете на нашите усилия подобаващо  - с оглед да се възползвате от добрините, които Ви правим. Дай Боже обаче през 2012 г. да се развият фатално нужните за страната и народа ни обществени събития, които да Ви принудят да слезете от висините на фантастичния свят на безпределната власт, в който душите Ви пребивават - та да слезете на нашата тъй грешна земя, по която всички ходим и се лутаме!

Уважаема г-жо Началник на РУО-Пловдив,

От медиите разбрахме, че сте дала пространно интервю на един пловдивски сайт, което в нашите среди беше оценено по най-справедлив начин, който примерно може да се разбере даже и само по заглавието на публикацията, с която представихме Вашата изява:

Докога властващите в образованието ще ни лъжат по най-безсрамен начин, баламосвайки ни с потресаващото си празнословие?


В тази връзка се чувстваме длъжни да Ви запитаме за следното:


1.) Чудесно е, че информирате гражданите чрез тази медия за това, което образователното регионално ведомство било правило (или не правило), но нас ни интересува и този, предполагаме, неочакван за Вас аспект на медийната Ви изява: защо на някои медии Вие така словоохотливо давате пространни, пък макар и нищо съществено не казващи (и затова наистина потресаващо празнословни!) интервюта, а на други медии (примерно на Пловдивската обществена телевизия, най-авторитетната медия в града ни!) систематично отказвате да дадете интервю - и да отговорите на многократно поставяните Ви по тази медия въпроси от много граждани, обезпокоени от катастрофалната ситуация в "образованието" ни учители, родители, дори ученици?!


2.) Дали пък Вие не си позволявате да делите и медиите по добре известния на обществото ни мутро-комунистически тертип, именно да делите медиите на "наши" и на "ненаши", на "нашите" медии да давате охотно всякакви интервюта, а на "ненашите", именно критичните, опозиционните спрямо властта, доказано демократичните и затова толкова авторитетни пред гражданите медии сте наложи своята произволна и затова съвсем неправомерна изолация, която е равносилна на безцеремонна цензура, потъпквайки тяхното законно право да информират своите зрители и читатели за Вашите позиции по поставените в същите тези медии, от същите тези граждани въпроси, проблеми и пр.?!


3.) Съзнавате ли, че отнасяйки се толкова дискриминационно спрямо медиите, които, понеже са Ви критикували, са Ви, така да се каже, лично неприятни, Вие, без да се усещате какво правите, нарушавате и дори направо потъпквате по един недопустимо арогантен начин най-фундаментални принципи на демокрацията, според които всички медии (както и всички граждани: защото зад медиите стоят все някакви, пък макар и разномислещи граждани!) имат обаче РАВНИ ПРАВА, сред които правото да бъдат информирани стои на едно от най-първите места?!


4.) След като Ви помогнахме по този начин да осъзнаете какво правите и докъде сте я докарали (някои неща, които, за жалост, си позволявате да правите, съвсем не са безобидни, както, предполагаме, Ви се чини!), разбрахте ли, направихте ли си извода, че съобразно по-горе казаното на Вас ще Ви се наложи в най-скоро време да се свържете с ръководителя на Пловдивската обществена телевизия г-н Евгений Тодоров (неговият телефон е: 0888 624515) и да му съобщите, че съвсем доброволно (смятаме, че нашето писмо не е някаква принуда, та да го наречем... доброзорно!) желаете да поговорите с пловдивските граждани, със зрителите на ПОтв, в удобно за Вас и за телевизията време, и то колкото се може по-скоро?


5.) Тъй като едва ли сама ще пожелаете да се явите като събеседничка в предаването на ПОтв, което именно най-много Ви е критикувало (според нас: съвсем справедливо и при това по най-човечния начин!), имаме предвид предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров", предполагаме, ще пожелаете да поговорите с някой друг водещ, в някое друго предаване, то искаме в тази връзка да Ви запитаме: а съзнавате ли, че като толкова упорито не желаете да разговаряте в ефир с водещия на това предаване (който, знаете това добре, е и жертва на най-грубия, циничен, грозен, направо мутренски по характера си произвол на някои хептен самозабравили се властници в курираната от Вас лично образователна област!), то по този начин Вие без капка неудобство си позволявате да демонстрирате, че за Вас специално неговите човешки и граждански права не струват и пукнат грош, т.е. по този начин отново нарушавате същите тия фундаментални принципи не само на правото и на справедливостта, но и на самата демокрация - защото, за Ваше сведение, сме длъжни да Ви уведомим, че всички човеци са личности и граждани, имащи по Конституция отново СЪВСЕМ РАВНИ ПРАВА?! 


6.) Излиза, според принципите на тъй неприятната Ви проклета демокрация, че в най-скоро време ще Ви се наложи да се явите именно в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" и да разговаряте с този толкова упорит опонент на беззаконията в образователната сфера; съзнавате ли, че ако и този път откажете участие в неговото предаване (той безброй пъти е уведомявал нас, зрителите, че най-любезно Ви кани във воденото от него предаване!), то с това Вие за сетен път ще демонстрирате, че сте противничка на диалога с медийни лица и граждани, които си позволяват да Ви критикуват, че и тях пак делите, по чисто мутренския и комунистически начин на "наши" и "ненаши", т.е. отново демонстрирате, че не Ви пука, че с поведението си нарушавате и потъпквате все същите тия принципи на тъй недолюбваната от Вас и проклета демокрация?


Уважаеми г-н Министър на образованието и науката,


Съобразно всичко казано по-горе и Вие се чувствайте поканен да участвате най-скоро в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" - стига да не искате да покажете, че и за Вас лично принципите и нормите на тъй проклетата и неприятна Ви демокрация съвсем не важат. Държим да Ви уведомим, че ний, гражданите, не само Вас, но и тартора Ви г-н Боко Борисов, в съвсем скоро време ще Ви убедим и то по най-твърдия категоричен начин, че принципите на демокрацията важат и за Вас, т.е. че за Вас специално няма как по някакъв тарикатско-мутренски начин те да не важат!


Уважаеми г-н Председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа",


Съобразно всичко казано по-горе и Вие се чувствайте поканен да участвате най-скоро в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" - стига да не искате да покажете, че и за Вас лично принципите и нормите на тъй проклетата и неприятна Ви демокрация съвсем не важат.


Уважаема г-жо Председател на СБУ,


Съобразно всичко казано по-горе и Вие се чувствайте поканена да участвате най-скоро в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" - стига да не искате да покажете, че и за Вас лично принципите и нормите на тъй проклетата и неприятна Ви демокрация съвсем не важат.


Уважаема г-жо Директор на Пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин",


Съобразно всичко казано по-горе и Вие се чувствайте поканена да участвате най-скоро в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" - стига да не искате да покажете, че и за Вас лично принципите и нормите на тъй проклетата и неприятна Ви демокрация съвсем не важат.


Уважаеми г-н омбудсман на Пловдив,


Съобразно всичко казано по-горе и Вие се чувствайте поканен да участвате най-скоро в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров" - стига да не искате да покажете, че и за Вас лично принципите и нормите на тъй проклетата и неприятна Ви демокрация съвсем не важат.


Желаем Ви приятни размисли над казаното! 

Ще очакваме с интерес появата Ви в най-скоро време в предаването "На Агората с философа Ангел Грънчаров", смятаме, че водещият това предаване има законното, морално и човешко право да Ви зададе ония истински важни и значими въпроси, които нито един водещ и нето една медия няма да Ви зададат - по причина на това, че той, така да се каже, даже и с кожата си е усетил безобразията и беззаконията, които се вършат от години в пловдивското образование, за които всичките Вие обаче, по указаните по-горе причини, си позволявате по един непростимо арогантен начин да нехаете (въпреки че сте и служебно задължени отдавна да ги бяхте решили по най-справедливия и разумен начин!).


7 януари 2021 г.


С УВАЖЕНИЕ: (ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите)

2 коментара:

  1. Тъй като добре познавам случая Ангел Грънчаров и причините за неговото уволнение, съм напълно съгласна с изложеното от него мнение и искане. Да, Вие допуснахте грешката да се обедините в усилията си, всички Вие, до които е адресирано това писмо, за да изхвърлите един особено ценен и кадърен учител от системата. И уверявам ви, като работила 35 години в образователната система, това изобщо не е изолиран случай или случайно явление, Това е принцип във Вашата работа. Колко много учители напуснаха полето на образованието, заради преследване и системни гонения, тепърва един ден ще бъде установено. Продължавате да живеете е един свой илюзорен свят, в който на управляващите всичко е позволено, а на обикновените редови учители е отредено само да бъдат безгласни и послушни. И Вие като всевластния ни диктатор Бойко Борисов сте обречени на провал не от групата на безразличните, а от времето.
    Добре знаем какво си мислите- такава група на безразличните не съществува, точно както вожда Ви си мисли, че протестиращи не съществуват. Игнорирането на проблеми не означава, че те не съществуват, дори само един да твърди, че има проблем, разрешението не е в това, той да бъде отстранен. Опомнете се, времената се промениха, това, за което Ви говореше години наред господин Грънчаров е кауза на хиляди и милиони. Има медии, които не са платени, има хора, които са се заели с изхвърлянето от властта на всички, които като вас смятат, че са незаменими и вечно ще нарушават човешки права. Вие нарушихте правото на труд на правоспособен и ярко изявен учител. Вие сте неспособни да водите процесите на обновление и промяна, които започнаха и са необратими. сега е Ваш ред да бъдете изхвърлени от мястото, което заемате, поради некадърност.
    Върнете учителя на работа, това е единственият ви правилен ход. Поправете поне тази допусната от Вас голяма грешка. Явете се в предаването на Грънчаров по Пловдивската обществена телевизия и се обосновете, ако наистина смятате, че сте постъпили правилно, като го съсипахте. Това е обществена телевизия, нима срещу обществеността сте тръгнали? Не е за вярване колко много злоупотребявате с дадената ви именно от обществото власт.
    Мария Василева

    ОтговорИзтриване
  2. Писмото Ви е регистрано в МОН с вх. № 94-5555/07.01.2021 г.





    Приемна МОН

    ОтговорИзтриване

ЖИВОТВОРНО И СПАСИТЕЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, СПОСОБНО ДА ПОМОГНЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА АГОНИЗИРАЩАТА БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ

ДО ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ , имащи обществено влияние в свидното ни отечество ДО ВСИЧКИ МЕДИИ   ЖИВОТВОРНО И СПАСИТЕЛНО ПРЕ...